Hvordan tapetserer man? - Guide til opsætning af tapet

Et non-woven tapet har en filt-bagside, der gør, at du skal rulle færdigblandet vævlim på væggen, ikke tapetet. Desuden har et non-woven tapet den egenskab, at det er 100% spaltbart uden brug af værktøj - ganske smart, hvis man senere ønsker at skifte farve eller design på den samme væg. Du ved om tapetet er non-woven, hvis det har dette symbol:

Børste på tapet - Symbol for papirstapet

Hos Tapetforum kan du finde 3 typer af tapet, med hver deres opsætning. Vi har papirtapetet, hvor limen påføres tapetet. Her henviser vi til vores opsætningsguide til papirtapet. Vi har (snart) selvklæbende tapet, hvor lim ikke er nødvendigt. Og vi har non-woven tapet, hvor limen påføres væggen.

I bunden af denne side, kan du finde en videoguide. Lige her guider vi dig igennem med et trin-for-trin guide til opsætning af non-woven tapet.

Inden du starter:

  • Sørg for at overfladen er glat, ensfarvet og ikke sugende.
  • Tjek altid tapetet for eventuelle fejl inden opsætning. Der kan ikke reklameres over eventuelle fejl efter endt tapetsering.
  • Husk at tage højde for mønstergentagelse.
  • Brug altid tapetklister, der er egnet til non-woven tapet
    (Det kan være et universal tapetklister til alle typer tapet eller et decideret vævlim til non-woven tapeter)
  • Tjek at tapetrullerne har samme batchnummer. Dette nummer findes på etiketten.
  • Vær opmærksom på, at fototapet kan virke pixeleret på nært hold. Billedet fremtræder flottere og skarpere, når det er opsat.
  • Denne opsætningsvejledning er blot vejledende. Det anbefales at læse producentens vejledning for det specifikke produkt.

Guide: Sådan tapetserer du med non-woven tapet

1


Trin 1

Hæld limen i en malerbakke / spand. Brug en rulle til at påføre lim på væggen. Påfør lim til én bane ad gangen, cirka 10 cm bredere end selve banen. Brug gerne en pensel til at påføre tapetklister ved loft, gulv og i hjørner.

MalerrulleMalerbakke
 
 

2


Trin 2

Træk første bane op fra rullen/gulvet, skub den op til loftet og fastgør denne på den klistrede væg. Vær sikker på, at den første bane tapet hænger helt lige - ophæng evt. en saks i en snor fra loftet (en lodsnor) som hjælp.

Saks
 
 

3


Trin 3

Udglat banen oppefra og ned, samt fra midten og udefter. Brug en gummispartel, og sørg for at fjerne alle luftbobler.

Gummispartel
 
 

4


Trin 4

Skær overskydende tapet af forneden. Brug altid en skarp kniv og gerne en tapetafriver til at skære efter. Dette er med til at sikre en skarp kant.

Skarp kniv Tapetafriver
 
 

5


Trin 5

Påfør lim til næste bane og ophæng den næste bane tapet ved at skubbe banerne sammen. Det er vigtigt, at de to baner bliver stødt forsigtigt sammen, så samlingerne bliver mindst muligt synlige. Sørg for at mønstret matcher på tværs af de to sektioner.

 

6


Trin 6

Skær overskydende tapet af forneden. Brug altid en skarp kniv og gerne en tapetafriver til at skære efter. Dette er med til at sikre en skarp kant.

Fugtig klud
 
 

Start igen på trin 1 og gentag trinnene indtil du er færdig med at tapetsere.

Har du spørgsmål til opsætning, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon: 70278010.


Video vejledning til opsætning af non-woven tapet


Vi håber, at du bliver glad for dit nye tapet!

Udskriftsvenlig vejledning på dansk og engelsk

Vil du have vejledningen printet ud? Hent en PDF fil til udskrivning.

Hent som PDFPDFIn english / På engelsk PDF