Stuk | Stuklister

Her finder du hele vores udvalg af stuk, stuklister, fodlister, stuk rosetter, vægpaneler, og lyspaneler fra producenten Orac Decor. Vi tilbyder både moderne og stilrene stuklister, traditionelle stukprofiler og overdådige stuk rosetter, der kan skabe betagende stuklofter.

Tapetforum er officielle danske importører af Orac.

Både stuk og stuklisterne fra Orac Decor er lavet af lette, stærke og holdbare materialer, som er nemme at opsætte. Samtlige produkter kan males med det samme, da de alle leveres med et hvidt lag grunder. Du kan derfor nemt male dem i din ønskede farve, så de passer perfekt til din indretning.

Derfor har Orac Decor den bedste stuk

Orac Decor er en familiedrevet virksomhed, som i mere end 40 år har produceret stuk, og er én af de førende producenter på markedet. Helt kort sagt, er Orac Decor det ultimative mærke indenfor stuk og stuklister, da de altid leverer høj-kvalitets materialer hele vejen rundt. Derfor er vi hos Tapetforum heller ikke bange for at kategorisere Orac Decor, som det absolut bedste alternativ til at få håndstøbt et gips stuk derhjemme. Her er ingen tynd flamingo stuk, der fnuller og knækker. Tværtimod. Orac Decors stuk og stuklister består udelukkende af ultra holdbare, og næsten uopslidelige materialer, der nærmest holder evigt.

Fælles for alle Orac Decors materialer er, at de af udseende ligner og minder om stuk i både træ og gips, men har fleksibiliteten, holdbarheden og letvægten fra moderne teknologi.

Fordelene ved Orac Decor stuk:

 • • Billigere end stuk i gips og træ
 • • Let materiale og derfor nemt at sætte op
 • • Vandafvisende
 • • Kan males over med al slags maling
 • • Højeste kvalitet og holdbarhed på markedet
 • • Smukke detaljer, skarpe kanter og ultra robust
 • • Resistente mod termitter
 • • Integreret V-fix til let limning

Alle Orac Decors produkter leveres derudover med et hvidt lag grunder. Det giver alle deres typer af stuk, uanset materiale, en glat, mat og smuk overflade, som samtidig gør stukken meget nemmere at male efterfølgende med et fejlfrit resultat. Og så øger grunderen oven i købet din malings holdbarhed.

Opsætning af stuk

Orac Decors stuk er kendetegnet ved, at den først og fremmest er super nem at sætte op. Du behøves altså ikke være professionel håndværker eller lignende, for at opnå et smukt resultat.

Det skyldes blandt andet, at alle vores stuklister fra Orac Decor har et indbygget limspor bag på listen, som sikrer dig en nem og fejlfri montering. Oven i købet får du en opsætningsgaranti, hvis du vælger at bruge vores Deco Fix lim til opsætning af din stuk og stuklister.

For at opnå det bedste resultat med opsætningen af dine stuklister er det vigtigt at bruge det rigtige værktøj af en høj kvalitet. Her anbefaler vi, at du benytter dig af en skærekasse, som er specielt fremstillet til at skære stuk. Vi tilbyder skærekasser til stuk i forskellige størrelser, alt efter dit behov.

Stort set alle vores stuklister leveres i et fast mål på 2 meter. Det betyder, at du nemt og enkelt kan sammensætte og tilpasse stuklisterne efter de mål du ønsker. Og du kan frit kombinere alle produkterne på kryds og tværs, præcis som du vil.

Du skærer blot stuklisterne til efter de mål du skal bruge, påfører lim i den indbyggede fure bag på listen, og sætter stuklisten op på væggen hvor du ønsker. Afslutningsvis maler du stuklisterne en enkel gang med den farve maling du ønsker, for at dække samlingerne fuldstændigt.

Hvilket materiale skal jeg vælge til min stuk?

Orac Decor har revolutioneret stuk-branchen ved at udvikle deres egne moderne materialer indenfor stuk: Durofoam, Purotouch, Duropolymer og Flex.

Purotouch

Purotouch er lavet af en højkvalitets polyerethan (PU), som giver en meget kompakt og utrolig slidstærk stuk. Selvom Purotouch er et robust og slidstærkt materiale, så er det samtidig utrolig let og vejer nærmest ingenting. Det gør stukken nem at skære til og sætte op.

Fordelen ved Purotouch produkterne er, at de alle sammen er håndstøbte. Det betyder, at man kan lave smukke udstøbninger i stukken, med meget skarpe og fine detaljer i form af mønstre, relieffer og ornamenteringerede profiler. Derfor bliver Purotouch netop også brugt til at skabe Orac Decors flotte stuk rosetter med. Purotouch har også den fordel, at materialet er anvendeligt til udendørsbrug og i fugtige miljøer, da det er lavet af et vandafvisende materiale.

Duropolymer

Duropolymer er det absolut stærkeste af de typer materialer, som Orac Decor tilbyder. Den er lavet af polymer, der er baseret på polysteren, som gør den til en ekstrem robust og nærmest uopslidelig stuk. Blandt andet derfor består alle Orac Decors fodlistekollektioner udelukkende af duropolymer, fordi materialet er modstandsdygtigt over for stød.

Duropolymer er sprøjtestøbt på maskine, og med materialets høje kvalitet tillader det en stuk med ekstra skarpe kanter, som resulterer i nærmest usynlige samlinger for det blotte øje. Duropolymer er et materiale, der på alle måder er optimeret til stuk produkter, især i forhold til fodlister, dørkarme, væglister, stukhjørner, hjørnelister osv.

Rent teknisk er duropolymer det absolut bedste materiale indenfor Orac Decors produkter. Men på grund af, at materialet er maskinsprøjtet, og ikke håndstøbt som purotouch, er det ikke muligt at lave ligeså mange små krummelurer og ornamenteringer i stukken. Derfor vælger vores kunder ofte at kombinere stuk produkter af både Duropolymer og Purotouch, for at dække de forskellige behov.

Duropolymer kan med sit slidstærke materiale naturligvis benyttes udenfor, samt i fugtige miljøer, da materialet samtidig er vandafvisende.

Durofoam

Durofoam er Orac Decors bud på at lave en budgetvenlig stuk, men som stadig kan leve op til deres velkendte, høje kvalitet. Durofoam er en letvægtspolymer, der er baseret på en polysterenblanding. Det betyder, at materialet er mere luftigt og mindre slidstærkt end Purotouch og Duropolymer.

Durofoam egner sig derfor kun til indendørsbrug i et tørt miljø, da materialet ikke er vandafvisende.

Durofoam er dog stadig af langt højere kvalitet, end de billige typer af flamingo stuk, som ellers findes på markedet. Derfor kendetegnes durofoam også ved at have samme flotte profiler og finish, som resten af Orac Decors produkter. Durofoam er det perfekte valg til dig, som ønsker en flot designet stuk, men til en lavere pris, og som ikke har helt samme behov for et ultra holdbart og slidstærkt materiale.

Derfor skal du undgå billig polystyren stuk

Når beslutningen er taget og du har forelsket dig i de elegante overflader og fantastiske indtryk, som stuk efterlader, så kan det være fristende at købe den billige EPS-plast polystyren stuk, også kaldet flamingo stuk i daglig tale.. Vores bedste råd er: tænk dig godt om, for billig polystyren har store begrænsninger. Måske er det godt nok til dine behov, men vores erfaring siger, at det sjældent er tilfældet. Derfor har vi valgt at holde flamingo stuk ude af vores sortiment - ganske simpelt fordi din tilfredshed betyder alt for os - og her er vores begrundelse:

EPS-plast, polystyren, er en speciel type plast med lufthuller, som gør materialet let, men også yderst sårbar.

 • • Flamingo er blødt, og er hverken slagfast eller ridsefast.
 • • Flamingo kan være svært at samle pænt - du kan derfor opleve synlige stuk samlinger.
 • • Flamingo er i nogle tilfælde ikke helt glat, så overfladen syner grumset.
 • • Flamingo har en kort levetid, efter det er monteret (sammenlignet med andre materialer).

Der findes stadig billige stuk alternativer, der ikke er lavet af flamingo, som eksempelvis durofoam. Det budgetvenlige durofoam er selvsagt ikke et vidunder materiale som duropolymer, men det er stadig længder foran flamingo - uden at prisen følger med.

Stuk lofter og stuk rosetter

Med stuk rosetter kan du nemt og enkelt skabe smukke stuklofter i dit hjem. Det smarte ved vores stuk rosetter fra Orac Decor er, at de ingen samlinger har. Det betyder, at de blot skal sættes op i loftet og males over en enkelt gang. Resultatet giver straks en herskabelig og elegant effekt i rummet. Stuk rosetter er derfor en nem måde at skabe et anderledes og unikt loft med stuk i din bolig.

Alle vores stuk rosetter er håndstøbte i Orac Decors højkvalitets materiale, Purotouch. Derfor har vores stuk rosetter en fantastisk høj detaljeringsgrad, der giver mulighed for at skabe smukke ornamenteringer og dekorative profiler.

Samtidig har Purotouch den fordel, at det er et letvægtsmateriale, som gør, at vores stuk rosetter er utrolig nemme at montere, fordi de stort set ikke vejer noget.

Uanset hvilket udtryk du ønsker, så tilbyder Tapetforum en stuk roset, som med garanti vil falde i din smag. Vi har både enkle og moderne stuk rosetter, som passer godt ind i den skandinaviske stil. Men vi tilbyder også stuk rosetter i mere klassiske og traditionelle former og motiver, hvis du ønsker et mere tidløst design i dit hjem.