400+ bedømmelser

Matteo Brioni - fra jord til arkitektur

Matteo Brioni er 4. generation af en familievirksomhed der har sin forankring i den italienske jord. Matteo Brioni producerer og anvender kun de reneste lerarter og naturligt farvet jord til væg og gulvoverflader.
Rå jord og den fineste ler er et moderne byggemateriale: smuk, allergivenlig, alsidig. Matteo Brionis materialer er resultatet af en omhyggelig udvælgelse af ler og jordarter, der stammer fra forskellige landområder.
Afhængig af produktet og anvendelsen heraf blandes disse sammen for, at opnå den specielle og unikke overflade, afpasset til de forskellige produkters funktion.

Matteo Brioni Terraevoca

Matteo Brioni Terraevoca

TerraEvoca er det nye produkt med dekorative indvendig finish, skabt af Matteo Brioni.
Et produkt koncept fuld af følelser, der genererer dekorative overflader, hvor lyset takket være dekorationen kommer i symbiose.
TerraEvoca viser sin unikke karakter i højrelief, håndlavet af Matteo Brionis håndværksmestre: en kunstnerisk tilpasning af dekorationer, der gør hver påføring eksklusiv og helt unik.
TerraEvoca kan påføres direkte på væggen eller leveres som et panelsystem

Matteo Brioni Terraevoca
Matteo Brioni Terraplus

Matteo Brioni Terraplus

TerraPlus er en enkelt komponentmørtel klar til brug, der resulterer i en stærk beklædning lavet af ler.
Terraplus er en blanding af jord sammensat med polymerer i en vandig emulsion, hvor effekten er, at modstå slid og vand, men alligevel at forblive permeabel.
På denne måde kan TerraPlus bruges til at opnå kontinuerlige vandrette og lodrette beklædninger, til at afslutte brusere og alle områder, der er i kontakt med vand, eller til at benytte på møbler og andre genstande.
TerraPlus kan påføres gamle keramiske fliser, nye og gamle pudsede vægge og på forskellige typer underlag, såsom paneler og genstande af samme karakter. Spartlen påføres med murske i to eller flere lag til en tykkelse på ca. 3 mm.

Matteo Brioni Rasoterra

Matteo Brioni Rasoterra

RasoTerra er en glat nivelleringspuds lavet med rå ler; Det er en tør og forblandet puds, der er klar til tilsætning af vand.
RasoTerra består af naturlige råmaterialer direkte fra Matteo Brionis jordområder: RasoTerra består af ler, kalk-kiselagtig blanding med en kornstørrelse på 0-0,4 mm, plantefiber og mindre end 1% grøntsagsmel (bemærk: dette er den fulde liste af ingredienser).
RasoTerra anbefales til lodrette og vandrette belægningsoverflader.
RasoTerra kan påføres i et eller flere lag i tykkelser fra 2 mm til 10 mm.

Matteo Brioni Rasoterra

"I rediscovered, like many designers, raw earth. It isn't only a sustainable and healthy material, but also sensual and naturally beauty, pleasant to the touch and sinuously adaptable to any surface".

Matteo Brioni

Matteo Brioni Terrasilk

Matteo Brioni Terrasilk

TerraSilk er en naturlig lerbaseret indendørs maling, der er blandet og klar til brug.
TerraSilk kan med fordel benyttes til dekoration og beskyttelse af lodrette overflader og lofter. TerraSilk er en maling baseret på en emulsion af naturlige olier og voksarter; det indeholder ikke titandioxid, opløsningsmidler, konserveringsmidler eller biocider.
TerraSilk kan påføres på enhver type puds, cement eller gips væg (i enkelte tilfælde vil det være påkrævet at prime overfladen med TerraFix inden påføring af TerraSilk).
TerraSilk påføres fortrinsvis med pensel i 2 eller flere lag.

Matteo Brioni Terravista

Matteo Brioni Terravista

Terravista er en tør og forblandet indendørs puds, der er klar til tilsætning af vand.
Terravista puds er velegnet til lodrette overflader af nye konstruktioner eller renoveringer.
Terravista kan påføres på enhver type puds, cement eller gips væg (BEMÆRK: I nogle tilfælde er det nødvendigt at forberede væggen med et basislag af TerraGrip).
Terravista bør ikke påføres i direkte kontakt med vand og / eller i tilfælde af stigende fugt.
Påfør en eller flere lag med en spatel med en samlet tykkelse på 3 mm.


Matteo Brioni Terravista
Matteo Brioni Stratigrafi
Matteo Brioni Terrawabi

Matteo Brioni Terrawabi

TerraWabi er det nye indvendige spartel system designet og realiseret af Matteo Brioni og hans team, inspireret af det japanske æstetiske koncept Wabi-sabi.
Udtrykket Wabi-sabi angiver et objekt i dets mest essentielle og naturlige tilstand. Det er skønheden ved det ufuldkomne, ufuldstændige og ufærdige ved alle ting.
TerraWabi blev skabt for at tilbyde et produkt, der er kendetegnet ved at hylde og tilbede jordens materialitet, begavet med klasse og raffinement takket være dets bløde, varme toner.
TerraWabi-systemet er baseret på naturlig ler, hvilket betyder, at det ikke inkluderer nogen form for pigment, men alle farver kommer direkte fra naturen. Takket være tilsætningen af naturlig kalk kan Matteo Brioni desuden skabe meget dybe farver og farveskygge, som er typisk for gamle puds.
Med TerraWabi distancerer Matteo Brioni sig fra ideen om absolut perfektion for at genopdage skønheden i en intuitiv og spontan skabelse, fuld af originalitet.

Den uperfekte perfektion

Matteo Brioni Multiterra

Matteo Brioni Multiterra

MultiTerra er en naturlig lerbaseret indendørs vægspartel, der er blandet og klar til brug.
MultiTerra kan påføres på enhver type puds, cement eller gips væg
MultiTerra bør ikke påføres i direkte kontakt med vand og / eller i tilfælde af stigende fugt.
MultiTerra er primært en enkelt lags spartel men kan påføres manuelt eller maskinelt til en samlet tykkelse på 5 - 20 mm.

Matteo Brioni Multiterra

"“The earth is part of everyone’s past. however, mine in particular. growing up in Gonzaga, among the history, the fields and clay quarries can have a strong impact on your choices, especially if you spend your days around an 18th century industrial building that closely resembles a farm.”.

Matteo Brioni

Matteo Brioni Exit

Matteo Brioni Exit

Exit stammer fra ideen om at kombinere en figur, der er defineret ved en præcis form med en dej lavet af rå jord. Denne udfordring fik Studio Irvine til at designe et modulopbygget system, der kombinerer materialer som terra cotta, kork og træ med lerens toner.
Takket være sin unikke form kan Exit lægges i forskellige omgivelser, da hullerne er fyldt med ler for at skabe en kontinuerlig overflade.
For første gang er fyldmaterialet af figuren så holdbar som den omsluttende flade
De forskellige mulige konfigurationer, udvalget af materialer af høj kvalitet, jordfarvepaletten på leret, er alle ingredienserne, der gør Exit til et meget tilpasseligt system. Exit er en innovativ modulopbygget efterbehandling, med en helt naturlig struktur.
Valg af materiale til det figuren er: rød, grå og gul terracotta.
De tilgængelige farver til påfyldningen TerraTon omkring figuren afhænger udelukkende af lerternes naturlige farve, de fås ikke ved tilsætning af nogen form for pigment.

Matteo Brioni Fuga

Matteo Brioni Fuga

Fuga er et projekt, der er født under den kunstneriske ledelse af arkitekt Marialaura Rossiello fra Studio Irvine. Fuga er et innovativt gulvdesign, der opnår sin unikke egenskaber ved at indsætte stive elementer i den kontinuerlige overflade af Matteo Brioni.
Fuga er et stift element i kobber, mens det omkringliggende gulv er det flydende element. Fuga kan opleves som fliseelementer straks efter kontruktion, men ved ibrugtagelse viser det sig som et kontinuerligt gulv. Det valgte materiale er det naturlige kobber, der ændrer udseende med tiden, ligesom overfladen i den resterende gulvflade.

Matteo Brioni Fuga
Matteo Brioni Vinaria
Matteo Brioni Fragment

Matteo Brioni Fragment

Fragment er resultatet af sammensætningen Cotto Grigio pinde (bacchette) i forskellige længder og TerraTon.
Fragment er en rejse tilbage i tiden til de første etruskiske og romerske dekorative naturlige gulve. Det er ikke tilfældigt, at rå jord er det ældste byggemateriale i verden. Blandingen af ler og naturlige aggregater tørrer i luften uden nogen behov for bagning.

Matteo Brioni Terraton

Matteo Brioni Terraton

TerraTon er en belægningen til vandrette overflader designet af Matteo Brioni, med tanken at gå på naturen.
TerraTon er en massiv belægning til gulve, lavet af ler, vulkansk sand fra Etna og mineralbindemidler, inspireret af den gamle romerske Opus signinum gulvbelægning.
TerraTon er den perfekte kombination af tradition og modernitet, hvor æstetiske materiale kombineret med høj styrke gør det til det ideelle gulv til moderne brug.
TerraTon er beregnet til lavet gulve i høj tykkelse (10 mm) og med høj mekanisk styrke.

Matteo Brioni Terraton