Nordisk stil med Uganda twist

Trine og Mikkel indretter med nordisk stil og afrikanske minder som ledetråd

Er du vild med gør-det-selv og kreativ indretning, så har du sikkert fulgt med i årets sæson af Nybyggerne på TV2, hvor fire par har dystet om et nybygget hus til 2,6 millioner. På kun otte uger har parrene indrettet deres drømmehjem, og vi har mødt parret Trine og Mikkel til en snak om at kaste sig ud i nye udfordringer og afprøve nye materialer, og hvordan de har indrettet med deres egen personlige stil; Nordisk-Uganda.

 

Kreative modsætninger

Det lå ikke lige i kortene, at Trine og Mikkel skulle kaste sig ud i ambitiøse gør-det-selv-projekter i otte uger og dyste om et nybygget hus i Silkeborg:

“Vi blev faktisk tilmeldt lige på falderebet takket være vores veninde Nikoline der overtalte os at prøve. Vi havde godt set nogle af de tidligere sæsoner af Nybyggerne, men vi havde ikke set, at TV2 søgte par til en ny sæson,” fortæller Trine.

Portræt af Mikkel og Trine fra Grønt Hus

Trine og Mikkel forventede ikke blive udvalgt til at være et af de fire par der skulle dyste om et nybygget hus, for med sig i værktøjskassen havde de ikke den store erfaring med gør-det-selv projekter:

“Vi har mest revet en masse ting ned, lavet filt på væggene og renoveret lidt i det hus vi bor i,” fortæller Mikkel. “Man kan sige, at vi har lidt erfaring med meget, og det er nemt at se hjemme hos os. Skulle man være kritisk, burde vi nok egentlig lave det hele om derhjemme.”

Trine tilfører Uganda i soveværelset

Trines håndmalede vægbillede i soveværelset

 

Trine og Mikkel er begge fra Ikast, og de mødte hinanden på pædagogseminariet tilbage i 2011. I dag har de sammen datteren Saga på fem år. Til daglig arbejder de begge som specialpædagoger, men skulle de beskrive sig selv og hinanden, er de egentlig på mange måder hinandens kreative modsætninger:

“Mikkel er tålmodig, og jeg er rimelig utålmodig,” fortæller Trine. “Han er god til at sætte sig ind i alt det praktiske, men er lidt af et rodehoved, og jeg er god til alt det kreative, men er meget struktureret.”

Deres modsætninger blev dog ikke nogen udfordring for dem. Tværtimod. Med deres fælles kærlighed for Uganda og nordisk stil imponerede de hver uge dommerne med deres unikke og personlige indretningsstil.

 

Nordisk-Uganda

En spontan tur til Uganda viste sig imod parrets forventning at få stor betydning for dem. Mikkels onkel, der er ambassadør i Uganda, overbeviste dem til en julefrokost til at rejse til Uganda. Og ikke nok med at Saga blev til i det Afrikanske land, så fik Trine og Mikkel også nye venskaber og en kærlighed til Ugandas uberørte natur med sig hjem:

“Vi blev helt bidt af naturen, og at den er så uberørt af mennesker” fortæller Mikkel begejstret. “Når vi stod op om morgenen og åbnede døren, kunne der gå en elefant forbi. Uganda er grønt og frodigt og har alle de dyr, man kender fra Afrika.”

Matteo Brioni - Ler beklædning til væggen

Og den kærlighed bærer drømmehuset, de har indrettet i Nybyggerne, også præg af. Parret kalder deres indretningsstil for Nordisk-Uganda, og særligt de afdæmpede farver fra Ugandas ler, jord, planter og træ har her en vigtig og naturlig plads i indretningen.

“For os har det været vigtigt at få naturen med indenfor. Vi har for eksempel mikset træ og flet og keramik og jord, så vi fik naturen indenfor på en subtil måde, og uden at det blev mærkeligt,” fortæller Trine.

Deres nordiske rødder er også til stede i Trine og Mikkels indretning, og de to stile komplimenterer hinanden godt:

“Vi har også en kærlighed til dansk design og de gamle klassikere,” fortæller Trine og fortsætter: “Men vores økonomi i Nybyggerne tillod os ikke at få så meget af det med i indretningen. I stedet fokuserede vi på at få nordiske elementer ind i form af blandt egetræsmøbler, læder og messing. Ved at mikse det varme egetræ og messing fik vi også lavet et lidt råt nordiske look.”

 Trines kunst med dekorative nips

 Særligt ét materiale forelskede Trine og Mikkel sig i, og lod deres minder fra Uganda træde i karakter som ledetråd i deres indretning:

“Da vi blev præsenteret for produkterne af ler fra Matteo Brioni, havde vi lyst til at bruge det på alle vægge,” fortæller Trine og Mikkel. “Ligesom i Uganda, hvor man egentlig er ubevidst bæredygtige, blander man det med vand og påfører det på væggene, og får nogle super fede resultater. Især farverne er flotte, og det er som om, at man falder til ro, når man ser på og omgiver sig med naturlige farver.”

 

Trine og Mikkels tre bedste tips til boligindretning:

1. Vær ikke bange for at afprøve nye materialer og ideer

Er der noget du er vild med, så er det helt sikkert værd at kaste dig ud i og få prøvet af. Har du en idé eller noget materiale, du synes falder udenfor trenden eller ikke har set afprøvet endnu, så bare prøv det alligevel. Du kan blive overrasket over hvor godt det faktisk fungerer, og hvor fedt et resultat det bliver. Og hvis det ikke fungerer, kan det altid laves om.

2. Søg professionel hjælp og spar tid og penge

Professionel vejledning er altafgørende, for der er ikke råd til at tage imod dårlig vejledning eller forkerte anbefalinger. Find et sted hvor du får professionel hjælp og vejledning, og mærk efter om det er et sted, hvor de har styr på deres fag, og om det er vigtigt for dem at give dig den bedste hjælp.

3. Tænk i muligheder, ikke begrænsninger

Er der noget du forelsker dig i, men ikke har budget til, så prøv at tænke kreativit i forhold til dit budget. Tving dig selv til at tænke i alternativer som genbrug af materiale fra andre projekter du har haft gang i, eller tag ud i loppebutikker og find inspiration blandt de sjove og anderledes ting du kan finde.