stue forvandlet med tapet

 

Bolig-bloggeren Bettina Holst forvandlede sin stue med tapet

Du kender det garanteret godt. Du vil gerne have, at der skal ske noget nyt i din indretning derhjemme. Et nyt udtryk. En ny stemning. Et eller andet. Men du er i tvivl om hvad det præcis skal være, og hvor du helt nøjagtigt skal starte. 

Det problem kender billedkunstner, designer og bolig-blogger, Bettina Holst, i hvertfald alt til. For et år siden havde Bettina nemlig en stor drøm; hun ville ændre stemningen i sin stue totalt:

“Jeg trængte til, at der skete noget helt andet. Noget vildt. Noget dramatisk. Noget skørt.”

Bettina er bestemt ikke bange for, at kaste sig ud i et nyt projekt, når det gælder hendes bolig. Hun har for eksempel flere gange malet sine vægge i både grå, lilla og pastel farver. Men denne gang skulle der lidt mere til, og derfor besluttede hun at kaste sig over et tapet. For Bettina er der nemlig en helt klar fordel ved at bruge tapet, frem for maling, i sin indretning:

“Tapet giver vildt meget personlighed. Det kan noget, som maling ikke kan.”

Sådan her så der ud hjemme hos Bettina inden hun gik i gang:

 

Billede af stue inden tapet

 

stuen før tapet hos bettina holst

 

Valget af tapet skabte den helt rigtige stemning til stuen

Når man skal vælge sit tapet, er det en god idé at tage udgangspunkt i, hvilken stil og udtryk man ønsker, og ikke mindst hvilken farvepalette ens møbler allerede har. 

Bettina ønskede at skabe en hulestemning i sin stue, og derfor gik hun først og fremmest efter et mørkt tapet. Valget faldt på et af Tapetforums egne tapeter fra kollektionen Designed for Living. Tapetet har en mørk baggrund med smukke, farverige fugle og insekter, der er omringet af frodige planter og kulørte blomster.  

Om sit valg af tapet fortæller Bettina:

“Det mørke tapet spiller super godt sammen med vores sofa og de bløde tekstiler i form af plaider i rolige farver. På den måde bliver det ikke for meget miskmask, da tapetet helst skal have den største opmærksomhed.”

TIP: Du finder flere tapeter, der minder om Bettinas lige her

 

stue forvandlet med tapet

 

stue forvandlet med tapet

 

Non-woven tapet er verdens nemmeste at sætte op 

Normalt hader Bettina at sætte tapet op, men denne gang blev hun positivt overrasket. Hun havde nemlig valgt at bruge tapet af typen “non-woven”, som er ekstremt brugervenligt og nemt at gå til. 

I modsætning til papir-tapet, har non-woven tapeter en filt-bagside, som gør at det hverken krymper eller udvider sig. Det gør tapetet utrolig nemt at arbejde med, og sikrer et så fejlfrit resultatet som muligt. 

Derudover adskiller non-woven tapet sig ved, at man ruller færdigblandet vævlim direkte på væggen, og bagefter sætter det tørre tapet op. Det betyder, at man ikke behøver at måle op og klippe baner ud af tapetrullen inden man går igang. I stedet kan man simpelthen bare trække tapetet direkte fra rullen, børste den på den våde væg, og så skære af til sidst foroven og forneden. På den måde undgår man at have målt forkert og klippet sine tapet-baner ud i de forkerte mål. 

En sidste fordel ved non-woven tapeter er, at de er 100% spaltbare. Det betyder i praksis, at du kan “trække” det øverste lag af tapetet, hvis du senere hen ønsker at male væggen i en ny farve eller skifte til et nyt tapet. Ret smart, ikk?

Bettinas begejstring over sit non-woven tapet, er da heller ikke til at tage fejl af:

Altså det her non-woven tapet, hvor man ruller tapetklister på væggen og så sætter tapet op er jeg sgu fan af! Det er jo SÅ meget nemmere. Samtidig er det meget tykkere og meget nemmere at håndtere end “almindeligt” tapet, og dette her går ikke så nemt i stykker. Jeg fik på et tidspunkt nærmest viklet mig selv ind i en rulle, så tapetet fik en del folder, men da det kom op på væggen, var de lige til at glatte ud.” 

TIP: Du kan se vores guide til hvordan man sætter non-woven tapet op her. 

 

stue forvandlet med tapethos tapetforum

 

stue med tapet

 

Tapet er en nem og billig måde at ændre din boligindretning på 

Det tog kun et par timer for Bettina at sætte tapetet op selv. På trods af, at hun havde valgt en væg med 2 vinduer, som normalt ville kræve en del ekstra-arbejde. Og resultatet er jo blevet intet mindre end fantastisk flot! 

Bettinas nye stue er derfor et perfekt eksempel på, at du med en enkelt rulle tapet kan forvandle et rum i din bolig fuldstændigt. Og så er det ovenikøbet både nemt og billigt. 

Hvis du også har fået mod på, at kaste dig ud i en lille bolig-makeover med stor effekt, så finder du alle vores tapeter og mærker lige her.

Vi har et kæmpe udvalg af både blomstrede tapeter, grafiske tapeter og stribede tapeter, i alle stilarter og farver. 

Er du stadig i tvivl om, hvilket tapet du skal vælge? Så kig ned i én af vores butikker i København, Aarhus eller Silkeborg. Her kan du både få lov til at mærke teksturerne og se tapeterne helt tæt på. Og så hjælper vi dig selvfølgelig gerne med at tage den helt rigtige beslutning og besvare alle dine spørgsmål. 

 

Held og lykke med din bolig-makeover!