Døjer du med dårlig lyd og støj i din bolig? Akupaneler kan markant forbedre lyden i et rum, samtidig med, at de bidrager med et nordisk, moderne og stilrent udtryk. Funktionelle lameller med træfiner, når det er allerbedst!

Akupanel - Rustik Egefiner - Natur - Closeup

Dårlig akustik?

Den moderne indretning i Danmark har en tendens til at være enkel og minimalistisk med store og rene overflader, hvilket er virkeligt flot, men det kan være problematisk, når det handler om akustikken. Resultatet heraf kan blive en bolig, hvor der er meget støj og rumklang. Man kan selv gøre nogle ting for at undgå dette - man kan indrette sig med gardiner, tæpper, bløde møbler, puder og lignende, som kan være med til at absorbere lyden. 

Vil du forbedre din boligs akustik markant, så er disse akustiske lamelpaneler et virkelig godt bud! 

 

Akupanel - Rustik Egefiner - Natur - Kontor 

Panelerne kan placeres hvor end, der er brug for det - det kunne være i stuen, gangen, køkkenet, børneværelset, soveværelset eller kontoret. De er også velegnet til kontorfællesskaber, butikker og restauranter - der er kun din fantasi, der sætter grænser.

 

Akupanelerne er designet til at formindske støjniveauet og er en effektiv løsning for lydabsorbering, samtidig med at den bringer efterklangstiden ned for støj i boligen. Ønsker du at opnå en endnu bedre absorbationsevne, så anbefales det at lægge en 45 mm isolering bagved panelet, som en udvidet akustisk løsning. 

 

Materialer

Akupanelerne er opbygget af sorte MDF-lameller med træfiner, der er monteret på en sort specialudviklet akustikfilt-overflade, der er fremstillet af genbrugte plastikflasker. 

De akustiske akupaneler er dansk designet og de er produceret i Danmark.

 

Akupanel - Rustik Egefiner - Natur - Closeup med egetræsliste 

Montering

Paneler kan monteres med ganske få værktøjer - panelet bliver monteret på 5 vandrette reglar med sorte skruer. Du finder en  mere detaljeret monteringsvejledning (som et billede) på et af træprodukterne: Rustik Egefiner - GråRustik Egefiner - Natur eller Valnød.

For at opnå et smukt resultat kan man montere lamelpaneler således, at der er luft i top og bund. Du kan se eksempler på dette på de ovenstående billeder. Her er den bagvedliggende væg malet hvid i toppen og sort i bunden. 

Vi har gjort ekstra meget ud af detaljerne (som du kan se på det overstående close-up billede), hvor kanterne omkring vinduer og døre er blevet afsluttet med elegante egetræslister.

Da panelerne bliver monteret på reglar/trælægter, er der mulighed for at afmontere dem igen. Dette gør dem velegnet til lejede boliger, hvor der ellers ikke må males, tapetseres eller lignende forandringer på væggene. Træpanelerne giver dig mulighed for at både forbedre akustikken og gøre din indretning personlig ved at indrage dine vægge, selvom du blot bor til leje.

 

Akupanel - Rustik Egefiner - Grå

Akupanel - Rustik Egefiner - Grå

Dansk produceret akustiske paneler med en overflade i træfiner til din væg og/eller dit loft - Træfineren er lavet af ægte egetræ, og her har det et smukt gråligt skær. Denne grå variant passer med sit afdæmpede look perfekt til soveværelset stemning. Da træfineren er lavet af ægte egetræ optræder den med små revner, knaster og skønhedsfejl, der er med til at skabe et naturligt og charmerende look.

 

Akupanel - Rustik Egefiner - Natur, Indretning

Akupanel - Rustik Egefiner - Natur

Akustiske trælameller med en overflade i en egefiner, der har en varm og naturlig nuance. Dette egetræspanel emmer af nordisk minimalisme og naturlighed skønhed, og det vil være er et perfekt match til den nordiske indretning.

 

Akupanel - Valnød

Akupanel - Valnød

Akustiske paneler med en overflade i valnød, der har en naturlig varm glød. Træfineren er lavet af ægte valnøddetræ, og den optræder med små revner, knaster og skønhedsfejl, som er med til at skabe et naturlig og rustikt look.

 

Kan du umiddelbart ikke beslutte dig for hvilken trævariant, du bedst kan lide, så er der heldigvis råd for det. Du kan nemlig bestille en pakke med alle tre farveprøver

 

Er du vild med træoverflader, så må du tjekke Wonderwall Studio ud! De laver spændende træpaneler med forskellige mønstre og udtryk.

 

Et blødere alternativ til de akustiske træpaneler er de fantastiske vægbeklædninger fra Arte, der er skabt med termoformning. Den nyeste kollektion hedder Spectra og den består af både moderne og klassiske mønstre i stilrene farvenuancer. Vil se du se flere tapeter med denne smukke 3D-effekt, så udforsk kollektionerne Enigma og Eclipse.